Foto-expositie Aan Zee vanaf 24 juni te zien in de Centrale Bibliotheek
Het alledaags strandleven door de lens van vier Haagse fotografen, dat is het thema van de expositie die vanaf 24 juni te zien is op de 2e etage van de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Bij 'Aan Zee' zie je zo'n 60 foto's van Scheveningen door de eigenzinnige lens van Giedo van der Zwan, Merel Schoneveld, Mirjam Rosa en Sandra Uittenbogaart.
Deze fotografen maken eerlijke beelden van mensen aan zee, dus niet gemanipuleerd of geënsceneerd, en met aandacht voor de diversiteit van het échte strandleven. Vaak blijkt dat ze dezelfde situatie op volstrekt verschillende manieren hebben vastgelegd en dat is te zien in de expositie.
De expositie
De expositie ‘Aan Zee’ is gratis te bezoeken in de Centrale Bibliotheek aan het Spui, tweede verdieping, van 24 juni tot en met 24 september. Als strandgangers in Den Haag geïnspireerd zijn door het werk van deze vier fotografen, kunnen zij hun eigen foto's delen onder met de #biebaanzee .
De fotografen
- Giedo van der Zwan | Insta: @giedovanderzwan. Giedo (1967) fotografeert dicht bij mensen. Toch weet hij het publiek aan zee onbevangen (lees: niet-geposeerd) te fotograferen. Door het gebruik van een flits benadrukt hij ieder detail. Naast kleur en compositie, is voor Giedo emotie heel belangrijk. Hij richt zijn camera vaak op scenes die hem raken. En liefst met een beetje humor. “Verbazing, vertedering of een glimlach… Een goede foto doet iets met je. ”
- Merel Schoneveld | Insta: @merel_schoneveld
In iedere foto legt Merel (1983) haar eigen beleving van de badplaats vast. Ze wordt gedreven door idealisme, nostalgie en schoonheid, maar laat veel over aan onze eigen verbeelding. Merel creëert haar wereld in zwart-wit. Een wereld die is vormgegeven in structuren en lijnen. Ze neemt vaak de tijd om de omgeving te onderzoeken. Zo ontstaat er een mooie maar tegelijk vervreemdende wereld aan zee. “Ik speel graag met de grenzen tussen fictie en realiteit.” - Mirjam Rosa | Insta: @mirjamrosa
Mirjam (1982) brengt de badgasten vooral rauw in beeld. Ze houdt van ‘foute’ foto’s en kruipt soms bijna letterlijk op iemands huid. Zo maakt ze eerlijke, intieme foto’s zonder oordeel. Zodra iemand Mirjam opmerkt, ontstaat er vaak een bijzonder gesprek. Het resultaat is een serie persoonlijke portretten en spannende composities, die in bijna ouderwets aandoende kleuren zijn geprint. “Door fotografie ontmoet ik mensen en hoor ik de meest intieme verhalen.” - Sandra Uittenbogaart |Insta: sandra_uittenbogaar
Onopvallend verkent Sandra (1975) de wereld aan zee door haar lens. Als stille observator maakt zij van alledaagse taferelen composities waarin lijn en kleur in perfecte balans zijn. Wat voor de meesten als gewoon of chaotisch oogt, tovert Sandra om tot verstilde, bijna abstracte beelden. “Ik kan soms heel lang wachten tot ik de foto heb die ik in mijn hoofd had.”