Spiegelen met Spinoza (volwassenen)

Zaterdag 7 september 2024, van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Ypenburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Twee creatieve sessies met in de spotlight filosoof Spinoza.

Reserveer

Op zoek naar antwoorden spiegelen wij ons aan Spinoza’s pleidooi voor tolerantie en verdraagzaamheid, ethisch denken en zelfreflectie.
Wat overkomt ons?  
Hoe kon dit gebeuren?
Hoe gaan we ermee om - voor onszelf en voor de ander?
Hoe werken wij aan persoonlijk en collectief levensgeluk?Wat is geluk eigenlijk …?

Spiegelen met Spinoza
De Maand van de Geschiedenis 2024 draagt het thema ECHT NEP.

Bij ons programma vertalen we dit naar NEP en ECHT. Ook hier spiegelen we ons aan Spinoza, want als vrijdenker was hij altijd op zoek naar de waarheid. Maar waar komt de toenemende beeldvervalsing in onze eigen roerige tijd vandaan? Misleiding en manipulatie via social media veroorzaken onrust en tweedeling in onze samenleving.

Het is interessant om NEP en ECHT met elkaar te vergelijken in snelle schetsen of met slimme tekeningen. Ook ware verhalen en eigen-zinnige gedachten zijn welkom om te vertellen. We zoeken samen uit of we kiezen voor echte of voor onechte waarheid.

Volwassenen | twee interactieve sessies  
Korte voordracht van Anita Poolman over Spinoza’s leven, gelardeerd met stellingen en citaten die de deelnemers prikkelen en inspireren. Tijdens deze sessies vormen gedichten en teksten een rijke bron voor uitwisseling van ervaringen en inzichten.

Reserveren
Wil jij ook komen? Dat kan! Meld je dan aan via de button. Mocht je toch niet kunnen komen, meld je dan weer telefonisch af of via het boekingssysteem.

Let op: reservering geldt voor twee bijeenkomsten (zaterdag 7 en 14 september).